Składniki (na jeden bochenek/placek):
- 120 g mąki pszennej,
- 1 łyżeczka suchych drożdży (a ja nie nie miałem suchych)...,
- 60 g kaszy manny,
- 60 g cukru pudru (+ 1 łyżka do posypania),
- 120 g masła (o temperaturze pokojowej).
Sposób przygotowania:
W misce utrzeć masło. Dodać cukier, mąkę kaszę mannę i drożdże, dobrze wyrobić. Ciasto przełożyć do tortownicy (ok 18 cm średnicy), wyrównać i nakłuć. Odstawić na 15 minut. Posypać cukrem pudrem i piec 25 minut w temperaturze 180 st. C.
W misce utrzeć masło. Dodać cukier, mąkę kaszę mannę i drożdże, dobrze wyrobić. Ciasto przełożyć do tortownicy (ok 18 cm średnicy), wyrównać i nakłuć. Odstawić na 15 minut. Posypać cukrem pudrem i piec 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.