Składniki (na jeden bochenek):
- 4 szklanki mąki pszennej,
- 1 płaska łyżka sody oczyszczonej,
- 2 szklanki utartej surowej marchwi,
- 2 jaja,
- 0.5 szklanki cukru,
- 2 łyżki koperku,
- 1 łyżeczka soli.
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyrobić ciasto.
- Włożyć do formy wysmarowanej olejem.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C i piec około 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.