czwartek, 16 października 2014

116. Chleb marchwiowy


Składniki (na jeden bochenek):

  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • 1 płaska łyżka sody oczyszczonej,
  • 2 szklanki utartej surowej marchwi,
  • 2 jaja,
  • 0.5 szklanki cukru,
  • 2 łyżki koperku,
  • 1 łyżeczka soli.

Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyrobić ciasto.
  2. Włożyć do formy wysmarowanej olejem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C i piec około 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.