Siedząc w sobotę z szarańczą w domu, miałem za zadanie podać im coś do jedzenia. Wybór padł na zupę, tylko jaką? Zajrzałem do szafek i lodówki... coś znalazłem i powstała zupa jak w tytule:
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego,
- 3 cebule,
- 1-2 marchewki,
- 1 pietruszka,
- puszka kukurydzy, groszku i białej fasoli,
- karton przecieru pomidorowego,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 3-4 kostki rosołowe,
- olej do smażenia,
- świeże zioła (majeranek, lubczyk, tymianek, rozmaryn, koperek, oregano),
- sól, pieprz,
- makaron.
Wykonanie:
- Przygotować wywar z kostek rosołowych.
- Cebulę drobno posiekać i przysmażyć. Następnie dodać do wywaru z kostek.
- Pokroić marchew i pietruszkę, dodać do wywaru.
- Dodać zawartość puszek (kukurydzę, groszek, fasolę),
- Rozgnieść ząbki czosnku i dodać do wywaru.
- Podsmażyć mięso mielone i dodać do wywaru.
- Gotować ok. pół godziny.
- Dodać zioła.
- Dodać przecier pomidorowy.
- Gotować jeszcze ok. 10 minut.
- Podawać z makaronem (instant z zupek chińskich).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.