Składniki:
- 4 cebule,
- 3 łyżki oliwy,
- 3 ząbki czosnku,
- 500 g pomidorów lub 1 puszka pomidorów,
- 1 l wywaru warzywnego,
- oregano,
- łyżeczka cukru,
- sól,
- pieprz,
- listek laurowy,
- ziele angielskie,
- chleb na grzanki.
Wykonanie:
Cebulę kroimy w pióra. Smażymy ją na oliwie, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojony czosnek, obrane pomidory i przyprawy. Dusimy 15 minut. Wlewamy wywar, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kolejne 15 minut. W tym czasie przygotowujemy grzanki w tosterze. Po upieczeniu kroimy je w grubą kostkę. Zupę blenderujemy. Podajemy z grzankami.
Cebulę kroimy w pióra. Smażymy ją na oliwie, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojony czosnek, obrane pomidory i przyprawy. Dusimy 15 minut. Wlewamy wywar, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kolejne 15 minut. W tym czasie przygotowujemy grzanki w tosterze. Po upieczeniu kroimy je w grubą kostkę. Zupę blenderujemy. Podajemy z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.