niedziela, 2 października 2016

474. Kremowa zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami


Składniki:
  • 4 cebule,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 500 g pomidorów lub 1 puszka pomidorów,
  • 1 l wywaru warzywnego,
  •  oregano,
  • łyżeczka cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • listek laurowy,
  • ziele angielskie,
  • chleb na grzanki.

Wykonanie:

Cebulę kroimy w pióra. Smażymy ją na oliwie, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojony czosnek, obrane pomidory i przyprawy. Dusimy 15 minut. Wlewamy wywar, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kolejne 15 minut. W tym czasie przygotowujemy grzanki w tosterze. Po upieczeniu kroimy je w grubą kostkę. Zupę blenderujemy. Podajemy z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.