piątek, 15 marca 2013

1. Paprykówka z miodem



Składniki:
  • 0,5 litra spirytusu,
  • 0,5 litra wody,
  • 2 papryczki chilli,
  • 2-3 łyżki miodu.

Opis przygotowania:
Miód rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie. Ostudzić.
Papryczki oczyścić i naciąć na końcach. Wrzucić do litrowej butelki. Dodać spirytus. Dodać wodę z miodem.
Zamknąć i odstawić na tydzień.
Przefiltrować.

Sposób użycia:
Jak pić? - Szybko. I nie radzę zapijać :)

2 komentarze:

  1. Papryczki oczyścić piszesz, rozciąć wzdłuż i oczyścić z pestek ? Czy z pestkami w których jest moc :) ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pestki zostawiam - oczyścić miałem na myśli: umyć/przetrzeć :) Odcinam szypułkę, a kniec (czubek) papryczki nacinam ok. 1-2 cm.

      Usuń

Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.