Składniki:
- 0,5 litra spirytusu,
- 0,5 litra wody,
- 2 papryczki chilli,
- 2-3 łyżki miodu.
Miód rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie. Ostudzić.
Papryczki oczyścić i naciąć na końcach. Wrzucić do litrowej butelki. Dodać spirytus. Dodać wodę z miodem.
Zamknąć i odstawić na tydzień.
Przefiltrować.
Sposób użycia:
Jak pić? - Szybko. I nie radzę zapijać :)
Papryczki oczyścić piszesz, rozciąć wzdłuż i oczyścić z pestek ? Czy z pestkami w których jest moc :) ?
OdpowiedzUsuńPestki zostawiam - oczyścić miałem na myśli: umyć/przetrzeć :) Odcinam szypułkę, a kniec (czubek) papryczki nacinam ok. 1-2 cm.
Usuń