Składniki:
- ok. 300 g dyni *,
- 8 łyżek bułki tartej
- 500 g mięsa mielonego,
- 2 jajka,
- 3 ząbki czosnku,
- średnia cebula *,
- sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Po usunięciu pestek dunię zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy na puchną masę. Formę długośco 30 cm smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą, napełniamy przygotowaną masą. Pieczemy około 45 min. w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku.
Smacznego!
* Przepis zaczerpnąłem z ulotki z Lidla, jednak w oryginale była mowa o dyni hokkaido i zamiast cebuli stosowano pęczek szczypiorku.
Pieczeń podobno wyśmienicie smakuje z sosem z curry.
* Przepis zaczerpnąłem z ulotki z Lidla, jednak w oryginale była mowa o dyni hokkaido i zamiast cebuli stosowano pęczek szczypiorku.
Pieczeń podobno wyśmienicie smakuje z sosem z curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkie komentarze przed opublikowaniem są moderowane.
Wszystkie komentarze zawierające w treści reklamę i linki reklamowe kierujące do stron o charakterze komercyjnym będą usuwane (nie dotyczy podlinkowania nazwy użytkownika).
Linki do Waszych blogów mile widziane.